Lifestyle

Actie nemen op basis van je intuïtie

Geplaatst op

Vandaag had ik een planning gemaakt met vaste tijdblokken voor bepaalde projecten. Daar ben ik eigenlijk niet aan gekomen. Ik ben iets later opgestaan, omdat mijn lichaam dat gewoon nodig had, ik heb mijn ‘vaste volgorde’ losgelaten en heb andere dingen eerst gedaan. Normaal gesproken zou ik in een negatief gedachtepatroon vervallen zijn door te denken dat mijn dag is verpest, dat ik het niet ga halen vandaag (like, wat ga ik niet halen..). En gewoon bij de pakken neer zitten.

Maar eigenlijk blijkt het toch veel productiever te zijn door te luisteren naar mijn lichaam en mijn eerste nudges die mij vertellen wat goed voelt.

(meer…)

Personal development

New year, same you

Geplaatst op

new year new me, goede voornemens, goalsetting, goaldigger

Veel mensen slaan zich weer om de oren omdat ze aan het einde van het jaar niet hun goede voornemens hebben bereikt die ze op 1 januari 2018 hebben gesteld. Nu opnieuw wordt het motto New Year New Me rond gegooid om op 1 januari 2019 weer te beginnen met de doelen die ze al jaren op 1 januari stellen.

Hoe kun je nu zodanig je doelen stellen dat het je dit jaar wél gaat lukken?

(meer…)

Personal development

Het is nooit te laat

Geplaatst op

De titel klinkt heel dramatisch, maar ik hoorde dit in een podcast en het inspireerde mij om gewoon te starten. Mijn vingers te laten tikken in een worddocumentje en te zien wat eruit gaat komen.

Het is ook nooit te laat. Het enige wat je hebt is nu. Je kunt het verleden niet veranderen, je kunt niet in een glazen bol kijken wat morgen of de komende 10 jaar je gaat brengen. Je hebt alleen nu. Waarom zou het dan te laat zijn om te starten?

Ik maak me er ook schuldig aan – ik kan niet beginnen, want ik loop al achter op de rest die twee jaar geleden zijn gestart met hun onderneming, met fitnessen en afvallen, met podcasten, met bloggen. Maar is het echt te laat? Iedereen doorloopt zijn of haar eigen proces. Je kunt nooit te laat zijn in jouw eigen proces dat je moet doorlopen, nietwaar?

Gun jezelf die ruimte. Om een beginner te zijn, om even niks te doen en het te laten zoals het is, of om juist flink door te knallen en iets moois neer te zetten. Het gaat er niet om dat je achter loopt, of dat het perfect moet zijn. Het gaat erom dat je begint en iets doet.

Je kunt nooit te laat beginnen, want nu is nu en alles is een proces. De een is verder in zijn of haar eigen proces, en jij bent bezig met jouw proces.

Het enige vergelijkingsmateriaal dat je moet gebruiken, is hoe je er 5 jaar, 5 maanden, 5 weken of 5 minuten geleden bij zat. Alleen jij kunt de regisseur zijn van wat je doet. Niet je buurman, je partner, of je beste vriend(in).

Je bent op aarde met een doel. Iedereen is hier met een doel. Waarom zou je de tijd verspillen door te blijven hangen in het verleden of door te piekeren over morgen? Er is een gezegde dat ongeveer zo gaat: maak je niet druk over morgen, want je weet niet eens wat de dag van vandaag zal brengen. Ik kan zo snel niet vinden van wie dit gezegde is, dus mocht je dit wel weten, let me know!

Focus je op het nu en op die ene stap die je NU kunt zetten. Je weet nooit wanneer het goede moment is, of wanneer het te vroeg of te laat is. Vaak voel je wel welke stap je wel of niet moet zetten. Op het moment dat je dat signaal voelt of merkt, dan is dát het goede moment.

Wanneer is het te laat? Dat is heel subjectief en daarom kan het nooit te laat zijn om te beginnen.

Dus, begin gewoon.

Liefs, Mieke

Personal development

Bereik je doel met één simpele truc

Geplaatst op

bossbabe, girlboss, actie, action

Actie actie actie. Dat is de kern van ALLES. Wil je je diploma? Werk ervoor. Wil je jouw droombaan? Solliciteer en zorg ervoor dat je voldoet aan de kwaliteiten voor de desbetreffende functie. Wil je een nieuwe sociale kring? Benader mensen om overeenkomsten te zoeken waar je vriendschappen mee kunt sluiten.

De wereld is gebaseerd op actie. Maar wat nu als je je door jouw angsten laat leiden en niet tot actie over durft te gaan?

(meer…)

Personal development

Present over perfect

Geplaatst op

 

Alles moet snel en vlug. Het liefst gisteren nog. Het moet daarbij ook nog allemaal in één keer lukken en goed uitgevoerd zijn, als het even kan.

Niks uitstellen, niks rust, niks voor mezelf.

Dat zijn de afgelopen weken voor mij geweest. Door, door, door. Geen pauze, en problemen oplossen voor anderen, want daar ben ik immers voor!?

En toen kwam de kers op de taart, de druppel die de emmer deed overlopen.

Wanneer iemand mij vroeg hoe het met me ging, barstte ik in tranen uit.

Het gaat helemaal niet goed met me. Ik ben op. Doodmoe. Klaar met alles en iedereen.

Ik weet wat ik nodig heb, maar ik krijg mezelf niet zover om ruimte op te nemen voor mijzelf. Ik moet toch bereikbaar zijn en aanwezig zijn? Ik kan mijn collega’s en cliënten toch niet in de steek laten?

Jawel. Niemand heeft iets aan mij als ik vol schiet wanneer een schriftje verkeerd ligt.

Falen. Dat voelde ik. Alsof ik niet goed genoeg ben, alsof ik slecht ben voor het feit dat ik niet alles kan tackelen.

Schuldgevoelens, omdat ook ik tijd nodig heb om weer op te laden. Dat ik even niet bereikbaar ben. Dat ik iets voor mijzelf moet doen.

Maar niemand vraagt bovenstaande van mij. Ik vraag dit van mijzelf. Dit zijn mijn belachelijk hoge eisen om te laten zien hoe goed ik ben. Hoe ik het toch allemaal voor elkaar krijg en alles kan aftikken. Het ego overheerste mijn behoeften en verlangens.

Verlangen naar een lekkere workout, een zelfgekookte, gezonde maaltijd. Verlangen naar bankhangen met mijn man. Verlangen naar schrijven. Verlangen naar de natuur. Verlangen naar een vredevol gevoel.

Maar nee, dat liet ik allemaal schieten, want ik kon de tijd wel beter benutten aan WERK. En een schoon huis, of course. Alles om mij heen moet op orde zijn. Mijn omgeving deed er meer toe dan wat ik voor mijzelf deed. En hulp vragen? No way.

Het is moeilijk om de grenzen te vinden wanneer je een perfectionist bent. Een perfectionist heeft geen grenzen, want perfect is de maatstaf en die is oneindig. Alles kan nog beter, nog stralender, nog meer meer meer. En nu is het tijd om te stoppen.

De emotionele grens is al ver overschreden. Ik ben te ver gegaan. Perfect is onzin. Perfect bestaat niet. Ik ben een mens. Mensen zijn gemaakt om kneedbaar te zijn en te groeien en te ontwikkelen. Only God is perfect.

Als de mens perfect zou zijn, dan zou de wereld er heel anders uit zien. En dat is de test van ons allemaal.

Waar liggen onze grenzen? Hoe kunnen we deze bewaken? Wanneer weten we wanneer genoeg genoeg is?

Simpel. Wanneer het niet meer goed voelt. Wanneer je eigenlijk heel hard “NEE!” wilt schreeuwen. Wanneer je onder een deken wilt kruipen en er niet meer onder uit wilt komen. Ook wanneer je geen tijdsbesef meer hebt en dingen door elkaar gaat halen.

Dan klopt er iets niet.

We willen allemaal in lijn zijn met onze beste “ik”. Maar heel vaak roepen we dit, en doen we vervolgens iets compleet anders. Dat is ego. Je ego zal je altijd een bepaalde richting op duwen waar je niet achter staat, maar wat veilig voelt op een bepaalde manier. Controle is veilig. Maar controle is geen groei.

Dus wat nu?

Nu is het tijd om aan mijzelf te denken. Tijd om rust te nemen en om op te laden. En dat voelt mega f*cking goed.

Liefs,

Mieke

Personal development

Maak je eigen regels

Geplaatst op

chill, regels, regels maken, bed, selflove

Hier zit ik dan om 10:01 uur ’s ochtends. Ik heb niet gesport, niet 20 pagina’s in mijn journal geschreven, of 30 minuten gemediteerd en het huis opgeruimd. Om 9 uur ben ik eens mijn bed uitgerold en het enige dat ik voor elkaar heb gekregen is mijn gezicht te wassen, tanden te poetsen en mijn ontbijtje gemaakt (#havermouttrutje).

Helaas lijkt het alsof je de ochtend bergen moet verzetten in de huidige maatschappij. Je telt pas als je elke dag knalt voor je doelen en het liefst zo vroeg mogelijk, zodat je daarna verder kunt grinden in je werk (wat je dan ook mag doen). Om deze reden is het burn-out percentage ook gestegen de afgelopen jaren.

Wat is er mis met in de ochtend genieten van jouw tijd?
Wat is er mis met jezelf meten aan je EIGEN maatstaven?

(meer…)

Personal development

Grenzen stellen

Geplaatst op

grenzen bewaken, personal development, quotes

Hoe vaak merk je dat je je gewoon totaal leeggezogen voelt door alles wat je dagdagelijks meemaakt en doet? Vooral vrouwen hebben hier meer last van dan mannen, omdat vrouwen over het algemeen meer hooi op hun vork nemen en zich meer aantrekken van andere mensen. Grenzen zijn dan ver te zoeken.

Ik ben een schoolvoorbeeld in het nemen van verantwoordelijkheid en over mijn eigen grenzen heen gaan om anderen een plezier te doen. Niet meer ;).

Hoe kun jij je grenzen bewaken, dus meer energie overhouden voor de dingen waar je een passie voor hebt?

(meer…)

Lifestyle

Tis the season to…

Geplaatst op

season, hustle, rest, mindset

Be sick.

Het griep seizoen is weer in aantocht. De pijntjes en verkoudheidjes liggen weer op de loer. Helaas ben ik zelf ook weer het slachtoffer ervan geweest.

Maar ziek zijn, is dat nu echt iets wat je overkomt, of iets waar je zelf ook een aandeel in kunt hebben?

(meer…)